16 december 2011

Viltlax

Viltlax
Lax med smak av lingon, svamp och purjolök. Receptet räcker till 4 portioner. Servera med potatismos och stekt svamp.
  • 4 bitar skinn- och benfri lax
  • 1 stor purjolök
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 1tsk salt
  • 3 dl ekologisk grädde
  • 2 msk kantarellfond
  • 2 msk lingon
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i stora bitar. Ansa purjolöken och skär den i stora bitar.

Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Fördela sedan laxen ovanpå löken. Krydda med timjan, svartpeppar och salt.

Blanda grädde och kantarellfond och häll sedan blandningen över fisken. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över lingon. Servera med smörstekta svampar och potatismos.  Mumsigt värre!