Viltlax |
Lax med smak av lingon, svamp och purjolök. Receptet räcker till 4 portioner. Servera med potatismos och stekt svamp.
- 4 bitar skinn- och benfri lax
- 1 stor purjolök
- 1 krm svartpeppar
- 2 tsk timjan
- 1tsk salt
- 3 dl ekologisk grädde
- 2 msk kantarellfond
- 2 msk lingon
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i stora bitar. Ansa purjolöken och skär den i stora bitar.
Lägg purjolöken i en smord ugnssäker form. Fördela sedan laxen ovanpå löken. Krydda med timjan, svartpeppar och salt.
Blanda grädde och kantarellfond och häll sedan blandningen över fisken. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över lingon. Servera med smörstekta svampar och potatismos. Mumsigt värre!