Vi firar Ingrid Marie |
Av äpplen gjorde vi små skålar som sedan fylldes
med solrosfrön. Skålarna har vi placerat i
trädgården så att alla småfåglar kan festa de också!
sen dekorerade vi med lite vintergrönt.
Johan och jag gjorde en fin girlang av
papper - Äppelträd på rad.
Köttgryta med äpplen och timjan
Dagen till ära lagade jag en god köttgryta smaksatt med Ingrid Marie, timjan och vitlök. På vintern är en köttgryta mumsigt!
Kött gryta med äpplen |
Servera ris till grytan.
- 1 fläskytterfilé
- 1 stor gul lök
- 3 st Ingrid Marie
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tub tomatpuré
- 2 tsk timjan
- vitpeppar
- 2-3 dl vatten
- ekologiskt smör
Häll på vatten och krydda med timjan och pressad vitlök. Tillsätt tomatpuré och rör om väl.
Låt grytan puttra i ca 30 minuter eller tills köttet är färdigt.Smaka av med vitpeppar och ev. lite salt.
Äppel- och blåbärskaka
En saftig kaka som är god att servera ljummen med lättvispad grädde.
Äppelkaka med blåbär |
- 2 ägg från frigående höns
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl ekologiskt vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 6 msk hett vatten
- 2 st Ingrid Marie
- 3 msk farinsocker
- 1 dl blåbär
- 1 krm kanel
- ekologiskt smör till formen
- ströbröd
Vispa ägg och socker. Tillsätt sedan vetemjöl som blandats med bakpulver. Häll på hett vatten under omrörning.
Smörj och bröa en kakform. Häll kaksmeten i formen. Tryck lätt ner äpplena och blåbär.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter.