1 december 2011

Pastasallad med kalkon

Idag är det torsdag och jag måste snart veckohandla igen. Det börjar bli tomt i lådor och skåp. Vi hade kall pasta kvar i kylen så jag gjorde kalkonsallad med mandariner och gröna vindruvor. Den här pastarätten passar förstås bra en varm och skön sommardag eftersom den serveras kall. Receptet räcker till 4 portioner.

Pastasallad med kalkon
  • 4-5 dl kokt pasta
  • 200 g rökt kalkon i tunna skivor
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 dl kärnfria gröna vindruvor
  • 1 burk mandarinklyftor
  • 2 dl ekologisk cremé fraiche
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 3 msk rostade mandelspån
  • 2 msk finhackad gräslök
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och låt den sedan kallna. Skär kalkonen i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Skölj och dela sedan alla gröna druvor.

Blanda samman cremé fraiche, lättmajonnäs och kryddor i en stor skål. Tillsätt den kalla pastan och rör om. Häll ner övriga ingredienser men spara lite gräslök och mandelspån till dekoration av pastasalladen. Servera med ett gott bröd och ost.