Idag är det torsdag och jag måste snart veckohandla igen. Det börjar bli tomt i lådor och skåp. Vi hade kall pasta kvar i kylen så jag gjorde kalkonsallad med mandariner och gröna vindruvor. Den här pastarätten passar förstås bra en varm och skön sommardag eftersom den serveras kall. Receptet räcker till 4 portioner.
Pastasallad med kalkon |
- 4-5 dl kokt pasta
- 200 g rökt kalkon i tunna skivor
- 1 finhackad rödlök
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1-2 dl kärnfria gröna vindruvor
- 1 burk mandarinklyftor
- 2 dl ekologisk cremé fraiche
- 2 msk lättmajonnäs
- 3 msk rostade mandelspån
- 2 msk finhackad gräslök
Gör så här: Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och låt den sedan kallna. Skär kalkonen i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Skölj och dela sedan alla gröna druvor.
Blanda samman cremé fraiche, lättmajonnäs och kryddor i en stor skål. Tillsätt den kalla pastan och rör om. Häll ner övriga ingredienser men spara lite gräslök och mandelspån till dekoration av pastasalladen. Servera med ett gott bröd och ost.