25 juni 2012

Rabarbermarmelad med äpple

Fick en massa rabarber av en snäll kollega å en del av dem har nu blivit god marmelad (3 små burkar) att njuta av i höst. Gott på rostade mackor!


Mums på rostade mackor!
  • 700g rabarber
  • 2 gröna syrliga äpplen
  • 4 msk vatten
  • 700 g syltsocker
Gör så här: Skölj rabarbern och skär den i små bitar. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i små små bitar.

Koka rabarber, äpplen och vatten utan lock i ca 30 minuter.

Höj värmen, tillsätt nu syltsocker och koka rabarbermarmeladen kraftigt i 5 minuter. Rör försiktigt.

Gör marmeladprovet.

Tag kastrullen från värmen och låt marmeladen vila 15 minuter. Rör lite då och då försiktigt.

Häll upp på varma och väl rengjorda glasburkar. Förvaras i kylskåpet.