26 december 2011

Julsallad med rödkål

Vilken natt det har varit...Blåsigt värre! Tyckte det var lite läskigt! Men min julsallad som jag gjorde i år var inte läskig! Den smakade fräscht av färsk ingefära, blodapelsiner och rödkål. Kanske blir salladen en framtida favorit på vårt julbord!

Julsallad med rödkål.
  • 300 g färsk rödkål
  • 2 blodapelsiner
  • 2 röda svenska äpplen
  • 3 färska fikon
  • 2 morötter
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk ekologisk flytande blomsterhonung
  • 1/2-1 msk riven färsk ingefära
  • flingsalt efter tycke och smak
 
Gör så här: Strimla rödkålen med hjälp av en osthyvel. Skala blodapelsinerna med en kniv och skär sedan frukten i skivor. Skala morötterna och riv dem grovt. Skär äpplen i bitar. Dela fikonen.

Blanda samman äppelcidervinäger, rapsolja, honung och riven ingefära. Smaka av med flingsalt.

Häll rödkålen och morötterna i en skål. Häll dressingen över och blanda allt väl. Garnera sedan salladen med blodapelsiner, äpplen och fikon.