Äntligen säsong för rabarber! Själv går jag omkring å är ständigt sugen på syrliga rabarber.
Baka Rabarberpaj |
- 500 g rabarber
- 100 g finhackade pekannötter
- 100 g smör
- 2 dl biodynamiskt vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk eko vaniljpulver
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 1 nypa salt
- 1 msk maizena
- 3 msk ljust muscovadosocker
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram smöret.
Finhacka nötterna. Lägg smör, nötter, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Blanda samman till en deg.
Skölj och skär rabarbern i bitar. Fördela rabarbern i en pajform. Strö över maizena och 3 msk muscovadosocker. Blanda runt.
Fördela degen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Servera pajen ljummen med lättvispad grädde.