13 maj 2012

Världens godaste Rabarberpaj

Äntligen säsong för rabarber! Själv går jag omkring å är ständigt sugen på syrliga rabarber.

Baka Rabarberpaj
  • 500 g rabarber
  • 100 g finhackade pekannötter
  • 100 g smör
  • 2 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk eko vaniljpulver
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 nypa salt
  • 1 msk maizena
  • 3 msk ljust muscovadosocker

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Tag fram smöret.

Finhacka nötterna. Lägg smör, nötter, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Blanda samman till en deg.

Skölj och skär rabarbern i bitar. Fördela rabarbern i en pajform. Strö över maizena och  3 msk muscovadosocker. Blanda runt.

Fördela degen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. 

Servera pajen ljummen med lättvispad grädde.