13 maj 2012

Min Meze

I helgen har vi haft fint besök från småland och igår serverades det orientalisk plockmat. Jag älskar plockmat på stora fat! Gillar att sitta och plocka åt mig lite här å lite där dessutom blir atmosfären så mycket mera avspänd om man satsar på en buffé.

Fy bubblan för vita dukar och bordsplacering!

Orientalisk plockmat

Mina Orientaliska köttbullar
  • 500 g ekologisk nötfärs                     
  • 1 kryddmått saffran
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 äggulor
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk kummin
  • salt
  • vitpeppar
Gör så här: Rör ut saffran i 2 msk kokhett vatten. Skala och finhacka löken. Blanda samman köttet, saffran, lök och kryddor i en skål. Ställ skålen kallt i 1 timme.

Forma köttet till ovala köttbullar med våta händer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek sedan köttbullarna tills de får en jämn färg och är genomstekta.