1 maj 2012

Morotskaka

Recept på världens godaste morotskaka med lime frosting!

Morotskaka
  • 3 ekoägg
  • 3 dl ekologisk strösocker
  • 3 dl Saltå vetemjöl special
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl ekologisk rapsolja
  • 2 rårivna morötter
  • smör och riven kokos till formen
Lime frosting
  • 60 g mjukt ekologiskt smör
  • 4 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lime saft + skal av lime till dekoration av kakan
  • 150 g philadelphiaost
Gör så här: Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en rund kakform med löstagbar botten. Bröa formen med riven kokos.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

Blanda alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten. Tillsätt rapsoljan och de rivna morötterna.

Fyll sedan kakformen med kaksmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter. Morotskakan ska inte vara kladdig. Prova dess konsistens med en sticka.

Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna helt.

Vispa samman alla ingredienser till frostingen. När frostingen är krämig är det dags att bred den  över morotskakan. Dekorera med finrivet limeskal.