19 maj 2012

Rabarbersirap

Äntligen rabarber! Här kommer ett recept på världens godaste rabarbersirap. Ringla sirapen över vaniljglass å njut. Receptet räcker till 1 liten dyrbar flaska.


  • 1 liter rabarber i småbitar
  • 3 dl ekologiskt strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citrongräs


Gör så här: Lägg rabarber och strösocker i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning till sockret har löst sig.

Rabarbersirap!
Skär citrongräset i små bitar och rör ner bitarna i blandningen. Tillsätt vaniljsocker och rör om .

Öka värmen och låt rabarbersirapen koka i 35 minuter. Rör om då och då så att sirapen inte bränns.

Sila bort fruktköttet och häll upp den rosa sirapen i en ren glasflaska. Låt sirapen svalna ordentligt. Förvara den kallt i kylskåpet.

Jag brukar spara fruktköttet i en glasburk. Gott till ost & kex!