Mat om våren - sparris! |
- 4 eko ägg
- 5 dl ekologisk mellanmjölk
- 3 dl biodynamiskt vetemjöl
- salt
- smör
Fyllning:
- 1 grillad kyckling
- 1 knippe grön sparris
- 6 champinjoner
- 2 dl vispgrädde
- 1/2 tsk mald muskotnöt
- salt
- svartpeppar
- smör
- 1-2 dl riven ost
Gör så här:
Vispa samman mjöl, mjöl och salt till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget och låt sedan smeten vila kallt i 30 minuter.
Smält smör i stekpannan och grädda crêpes på medelhög värme. Vicka på stekpannan så att smeten rinner ut. Vänd när kanten har blivit gul till färgen och ytan "stelnat".
Dela den grillade kycklingen i mindre bitar och lägg köttet på pannkakorna.
Sela svampen i mindre bitar och stek dem i smör. Lägg svampen på köttet och rulla ihop. Placera crêpesen i en smord ugnsfast form.
Vispa samman grädde och kryddor. Häll såsen över pannkakorna. Skölj och dela sparris i mindre bitar. Toppa med färsk sparris och riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.