23 maj 2012

Gratinerade Crêpes med sparris

Receptet räcker till 10 crêpes:
Mat om våren - sparris!
  • 4 eko ägg
  • 5 dl ekologisk mellanmjölk
  • 3 dl biodynamiskt vetemjöl
  • salt
  • smör
Fyllning:
  • 1 grillad kyckling
  • 1 knippe grön sparris
  • 6 champinjoner
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk mald muskotnöt
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • 1-2 dl riven ost
Gör så här:

Vispa samman mjöl, mjöl och salt till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget och låt sedan smeten vila kallt i 30 minuter.

Smält smör i stekpannan och grädda crêpes på medelhög värme. Vicka på stekpannan så att smeten rinner ut. Vänd när kanten har blivit gul till färgen och ytan "stelnat".

Dela den grillade kycklingen i mindre bitar och lägg köttet på pannkakorna.

Sela svampen i mindre bitar och stek dem i smör. Lägg svampen på köttet och rulla ihop. Placera crêpesen i en smord ugnsfast form.

Vispa samman grädde och kryddor. Häll såsen över pannkakorna. Skölj och dela sparris i mindre bitar. Toppa med färsk sparris och riven ost.

Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.