Här kommer min version av ett recept ur kokboken Året runt med Saltå Kvarn. En fantastisk säsongsbetonad kokbok av Åsa Swanberg, Malou Holm & Wolfgang Kleinschmidt. Eftersom jag själv försöker leva med de olika årstiderna är detta en underbar bok att inspireras av.
Couscoussallad med solgulröra. |
Recept till 4 portioner
En kokbok för hela året! |
- 2 dl couscous
- 1 finhackad rödlök
- 12 ekologiska aprikoser i små bitar
- 1/2 dl finhackad dill
- 1 eko citron
- 250 g skalade kräftstjärtar
- 2 dl gröna sojabönor
- salt
- svartpeppar
Solgulröra
- 2 dl créme fraiche
- 1/2 g saffran
- 1 msk färskpressad apelsinsaft
- salt
- svartpeppar
Gör så här: Tillaga couscousen enligt anvisningarna på dess förpackning. Finhacka rödlöken och skär aprikoserna i små bitar.
Blanda samman lök, aprikoser, kryddor, dill, bönor och kräftor. Spara några kräftor att toppa med. Blanda ner citronsaften. Toppa med kräftor.
Blanda samman créme fraiche, saffran och apelsinsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.