19 april 2012

Rogan Josh

I vår familj äter vi ofta indisk mat. Även barnen gillar dessa indiska grytor. Vi har ofta nybakade Naan (pappa Pelle bakar) som är gott att doppa i grytorna! Receptet räcker 4 portioner.

Vår Rogan Josh
  • 800 g nötkött typ grytbitar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära (ett måste med färsk)
  • 2 msk ekologisk rapsolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 lagerblad
  • 1 grön chilifrukt
  • 4 msk ekologisk tomatpuré
  • ca 3 dl vatten
  • salt
  • 8 cocktailtomater
Gör så här: Skala och finhacka löken. Finhacka chilifrukten. 

Värm oljan i en gryta. Fräs spiskummin i den heta oljan. Tillsätt finhackad lök och grytbitarna. Bryn köttet.

Tillsätt lagerblad, pressad vitlök, tomatpuré, riven ingefära, paprikapulver, salt och vatten. Låt grytan puttra på låg värme tills köttet verkligen är mört.

Toppa med små tomater mot slutet. Servera med kokt ris och naan.