7 april 2012

Påsksallad

En kall och blåsig dag som denna kan en fräsch påsksallad göra vem som helst på bra humör! Även ovana salladsätare gillade denna rätt.

Jag handlade hem 30 ägg inför vårt påskfirande i år och nu är alla uppätna och kylskåpet gapar tomt.


Påsksallad med lax och räkor  

  • 100g kallrökt lax
  • 4 eko ägg hårdkokta
  • 400 g skalade räkor
  • 1 påse mangoldblad
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 knippe grön sparris
Senapssåsen
  • 2 msk majonnäs
  • 1 1/2 dl creme fraich
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk stark senap
  • 1 msk vit sirap
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 finhackad salladslök
Gör så här: Blanda samman alla ingredienser till senapssåsen.

Lägg kallrökt lax, räkor, mangold och ägghalvor på ett fat. Koka sparris i lättsaltat vatten. Fördela sparris på salladen. 

Toppa med såsen och finhackad dill.