11 april 2012

Johans Vaniljkaka

Johan och jag har bakat.

Till en kaka behövs:
  • 3 dl strösocker
  • 4 eko ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl ekologiskt vetemjöl
  • 1 dl kokande vatten
Fyllning:
  • 100 g ekologiskt smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
 
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Vispa strösocker och ägg pösigt med elvisp.

Blanda bakpulver med mjölet. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt kokande vatten och rör om. Häll kaksmeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Smält smöret i en gryta och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt under omrörning någon minut.

Ta kakan ur ugnen. Låt kakan kallna något innan den delas på mitten. Fördela vaniljfyllningen på nedre botten och lägg sedan samman bottnarna. När kakan är kall toppas den med florsocker.