7 april 2012

Polska ägg till påsk

Prova dessa goda ägg smaksatta med lök, dill och cayennepeppar.

Polska ägg till påsk

  • 4 eko ägg hårdkokta
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1-2 msk grädde
  • ströbröd
  • ekologiskt smör
  • sallad och dill 
Gör så här: Dela kalla hårdkokta ägg med skalen kvar. Använd en vass kniv. Se till att putsa äggen noga efteråt så att inge skalflisor finns kvar.

Gröp försiktigt or ägghalvorna. Låt ägghinnan vara kvar den håller ihop skalet. 

Hacka äggen. Finhacka löken. Blanda samman ägg, lök, dill och kryddor. Tillsätt lite grädde och rör om. Fördela blandningen i de tomma skalen. Pudra med ströbröd.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek äggen med fyllningen neråt på svag värme. Passa så de inte blir brända. Lägg upp äggen i ett bo av sallad och dill.