6 november 2011

Rostad Butternut Squash

Idag prövade jag ett nytt och mycket gott recept vars huvudingrediens var butternut squash den såg ut som ett stort päron och smakade sött och gott. Svårast var att skala squashen - det var ett riktigt styrkeprov. Trägen vinner.  Att klyva den var inte alls lika svårt.

Jag serverade butternut squashen tillsammans med grillad kycklingfilé och det var gott. Receptet funkar på de flesta 
buffébord. Receptet räcker till fyra lagom hungriga personer.

Butternut Squash med feta & pecannötter
  • 1 Butternut squash
  • 1 tsk Rosmarin
  • 1 tsk salt 
  • 1-2 krm Vitpeppar
  • 50 g Pecannötter
  • 150 g Feta
  • Olivolja
Sätt ugnen på 175 grader.Skala och skär squashen i bitar. Tillsätt lite olivolja jag tror jag tog ca 2 msk. Krydda med rosmarin, salt och vitpeppar efter tycke och smak.Blanda allt väl och häll i ugnsfast form.


Rosta i ugnen ca 25 minuter. Tillsätt hackade nötter och rosta i ytterligare 15 minuter. Toppa med feta och rosta sedan i 10 minuter.