16 november 2011

Kärleksmums

Kakan som väl alla gillar eller hur...? Min mamma kallade dem Kärleksmums och hon dekorerade alltid sina kakor med kokosflingor. Vi gillar färg och därför dekoreras våra Kärleksmums alltid med strössel. Smaka på det här ordet: Karamellströssel! Precis som min mamma så smaksätter jag glasyren i hemlighet med lite kaffe. Don't Tell the Kids!


Kärleksmums, Snoddas, Mockarutor





Receptet räcker till ca 30 kakor
  • 150 g ekologiskt smör
  • 2 eko ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk kakao
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl standardmjölk
Glasyr
  • 75 g smör
  • 2 msk kallt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 3 1/2 dl florsocker
Gör så här: Smält smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med smöret och mjölken.

Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Bäst blir en form på 30X40 cm. Grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Tag ut kakan och låt den svalna .

Dags att göra den smaskiga glasyren. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna rör om väl. Bred glasyren på kakan. Toppa med rikligt med strössel eller kokosflingor. Skär sedan kakan i fyrkantiga bitar och sedan är det bara att mumsa!