13 november 2011

Gnocchi med smak av senap

Idag har vi firat vår pappi chilichoklad och  stekt karré och mustiga gnocchi med smak av senap och äppelcider.
Färsk gnocchi med senap
Receptet ät till 4 pers:
  • 4 benfria karréskivor
  • 1 msk chili/vitlöksolja
  • 1 msk ekologiskt smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 1/2 dl äppelcider
  • 2 msk Old style mustard Grey
  • 3 dl vispgrädde
  • 800 g färsk gnocchi
  • 1/2 dl strimlad bladpersilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
Gör så här: Värm chilioljan + smör i en stekpanna. Krydda karréskivorna med salt och vitpeppar. Stek köttet på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Lägg upp köttet på ett varmt fat.

Häll cidern i den varma stekpannan. Rör om och koka i ca 2 minuter. Tillsätt senap och grädde och koka såsen i 1 minut. Häll ner den färska gnocchin och låt allt koka i ca 2 minuter. Strö över bladpersilja. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera gnocchin tillsammans med karréskivorna.