Idag har vi firat vår pappi chilichoklad och stekt karré och mustiga gnocchi med smak av senap och äppelcider.
Färsk gnocchi med senap |
Receptet ät till 4 pers:
- 4 benfria karréskivor
- 1 msk chili/vitlöksolja
- 1 msk ekologiskt smör
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 1/2 dl äppelcider
- 2 msk Old style mustard Grey
- 3 dl vispgrädde
- 800 g färsk gnocchi
- 1/2 dl strimlad bladpersilja
- 2 krm salt
- 1 krm vitpeppar
Gör så här: Värm chilioljan + smör i en stekpanna. Krydda karréskivorna med salt och vitpeppar. Stek köttet på medelvärme ca 3 minuter på var sida. Lägg upp köttet på ett varmt fat.
Häll cidern i den varma stekpannan. Rör om och koka i ca 2 minuter. Tillsätt senap och grädde och koka såsen i 1 minut. Häll ner den färska gnocchin och låt allt koka i ca 2 minuter. Strö över bladpersilja. Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera gnocchin tillsammans med karréskivorna.