28 november 2011

Första advent

Första advent!
Äntligen är det dags att tända det första ljuset och inleda vårt julfirande här hemma. Olof hade äran att få tända ljuset och sedan festade vi på pepparkakor och en god Mandarin Punsch. 

Punschen är alkoholfri och passar även lite äldre barn eftersom den är både söt och kryddig. De varma mandarinerna är verkligen yummy yummy! Hur många som receptet räcker till beror på hur stora glas eller muggar som punschen serveras i.

De dubbla pepparkakorna var smaksatta med apelsin.


Varm Mandarin Punsch

Mandarin Punsch
  • 1 liter starkt earl grey te
  • 630 ml Kullamust äpple
  • 150 g strösocker
  • 12 hela kryddnejlikor
  • 2-3 kanelstänger
  • 1/2 dl flagad sötmandel
  • 1 dl russin
  • 2-3 hela mandariner
Gör så här: Koka tet. Tillsätt äpplemust, strösocker och kryddor. Tillsätt mandel och russin och värm punschen. Rör om med en slev. Skala mandarinerna och lägg minst 3 klyftor i varje glas. Häll sedan upp den varma drycken och servera direkt.

Pepparkakor med smak av apelsin

  • 20 runda välkryddade pepparkakor
  • 150 g philadelphiaost
  • 2 msk pressad apelsin juice
  • en nypa salt
  • en nypa svartpeppar
Gör så här: Rör ihop alla ingredienser i en skål. Rör tills osten har en slät konsistens. Klicka osten på 10 pepparkakor. Tryck försiktigt fast pepparkakor ovanpå. Servera direkt!