Grattis till mig! Jag har fyllt år och dagen till ära bakade min söta man en god tårta toppad med en bärröra!
Till tårtan behövs:
Tårta med bär och frukt. |
- 2 ekologiska ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 1 dl ekologisk filmjölk
- 2 dl biodynamiska havregryn
- 1 dl ekologiskt vetemjöl special
- 1 tsk bakpulver
- 50 g smält smör
Bär-och fruktröra:
- 1 äppel
- 4 dl hallon och blåbär
- 3 dl ekologisk vispgrädde
- 1/2 dl ekologiskt florsocker
- färsk citronmeliss
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar botten.
Vispa strösocker och ägg pösigt. Rör ner filmjölken och havregryn. Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölet i smeten. Tillsätt smält smör och rör om.
Häll smeten i formen och grädda sedan tårtan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan kallna helt.
Vispa grädden och rör ner florsocker och bär. Skala äpplet och skär det i små bitar. Rör ner äpplena. Toppa tårtan med röran. Strö över citronmeliss. Njut!