22 januari 2012

Tårta med bär och äppel

Grattis till mig! Jag har fyllt år och dagen till ära bakade min söta man en god tårta toppad med en bärröra!

Till tårtan behövs:
Tårta med bär och frukt.
  • 2 ekologiska ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ekologisk filmjölk
  • 2 dl biodynamiska havregryn
  • 1 dl ekologiskt vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 g smält smör
Bär-och fruktröra:
  • 1 äppel
  • 4 dl hallon och blåbär
  • 3 dl ekologisk vispgrädde
  • 1/2 dl ekologiskt florsocker
  • färsk citronmeliss
 
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar botten. 

Vispa strösocker och ägg pösigt. Rör ner filmjölken och havregryn. Blanda samman vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ner mjölet i smeten. Tillsätt smält smör och rör om.
Häll smeten i formen och grädda sedan tårtan i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan kallna helt.

Vispa grädden och rör ner florsocker och bär. Skala äpplet och skär det i små bitar. Rör ner äpplena. Toppa tårtan med röran. Strö över citronmeliss. Njut!