1 januari 2012

Dessert till Nyår

Exotisk fruktsallad
Exotiska frukter och en härlig kryddlag får avsluta vår nyårsmiddag. Desserten går utmärkt att förbereda några timmar innan den skall avnjutas och man kan förstås stoppa andra frukter i salladen om man vill. Räcker till 6 personer. Servera med vaniljglass.
  • 1 st sharonfrukt
  • 2 st kiwi
  • 1 st mango
  • 225g ananas
  • 1 ask physalis
  • 0,5 dl vit sirap
  • 1 st lime
  • 1 krm muskotnöt
  • 2 krm kardemumma
Gör så här: Skala, skölj och skär frukten i små bitar. Lägg frukten i en skål.

Blanda till kryddlagen som består av sirap, limejuice och kryddor. Häll kryddlagen över frukten och rör om. Ställ fruktsalladen i kylskåp i minst en timme. Servera med vaniljglass.