Min Gulasch |
En mustig vintergryta med mycket lök och morötter. Receptet räcker till fem personer.
- 500 g benfritt nötkött
- 3 gula lökar
- 2 ekologiska morötter
- 3 msk smör
- 2 msk paprikapulver
- 2 tsk kumminfrön
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk salt
- 3 vitlöksklyftor
- 500g ekologiska passerade tomater
- 5 dl vatten
- 1/2 dl finhackad persilja
Gör så här: Skär köttet i små bitar. Skala löken och skär även den i små bitar. Smält smöret och bryn köttet i en stekpanna. Tag upp köttet och bryn sedan löken. Flytta över lök och kött till en stor gryta. Häll på 5 dl vatten. Rör om.
Skala morötterna och finhacka dem. Lägg morötter, pressad vitlök och passerade tomater i grytan. Pudra över paprikapulver och alla andra kryddor utom persiljan som tillsätts mot slutet.
Koka gulaschen under lock i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört. Löken kokas sönder i grytan och gör den tjockare. Smaka av med finhackad persilja och salt om det behövs mer.
Servera med kokt ris.