15 januari 2012

Mustig Gulasch

Min Gulasch
En mustig vintergryta med mycket lök och morötter. Receptet räcker till fem personer.

  • 500 g benfritt nötkött
  • 3 gula lökar
  • 2 ekologiska morötter
  • 3 msk smör
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 500g ekologiska passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl finhackad persilja

Gör så här: Skär köttet i små bitar. Skala löken och skär även den i små bitar. Smält smöret och bryn köttet i en stekpanna. Tag upp köttet och bryn sedan löken. Flytta över lök och kött till en stor gryta. Häll på 5 dl vatten. Rör om.

Skala morötterna och finhacka dem. Lägg morötter, pressad vitlök och passerade tomater i grytan. Pudra över paprikapulver och alla andra kryddor utom persiljan som tillsätts mot slutet.

Koka gulaschen under lock i ca 1 1/2 timme eller tills köttet är riktigt mört. Löken kokas sönder i grytan och gör den tjockare. Smaka av med finhackad persilja och salt om det behövs mer.

Servera med kokt ris.