28 januari 2012

Helg igen

Ängsjö i vinterskrud
















Äntligen lördag! Vi passade på att fara till Ängsjö. 

Hittade ett perfekt picknick ställe vid vattnet. Barnen letade stora och små istappar. Vi utforskade även ett litet spännande "grottsystem" som fanns i närheten.

Vi mumsade på Hastbullar smaksatta med torkade jordgubbar. För de som inte gillar eller vågade att pröva torkade jordgubbar fanns Hastbullar smaksatta med enbart vit choklad. 



   Hastbullar med jordgubbar 
Receptet räcker till 16 bullar

Hastbulle med torkade jordgubbar
  • 6 dl ekologiskt vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 14 torkade jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 100g smör
  • 1 eko ägg från frigående utehöns + 1 ägg till pensling
  • 2 dl mjölk
 
Gör så här: Tag fram smör och en stor bunke. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och strösocker. Dela varje jordgubbe på mitten och hacka sedan chokladen grovt. Tillsätt mjukt smör, jordgubbar och chokladen.

Vispa ägg och mjölk i en skål. Häll ner äggblandningen i mjölblandningen och vispa allt till en smet. Placera bakformarna i muffinsplåten. Fyll formarna med bullsmeten. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter.