18 oktober 2013

Mina indiska ägg!

Dom här smaskiga äggen är en perfekt höstlunch! Mustig sås med smak av ingefära, mynta och kummin.

  • 6-7 hårdkokta ekologiska ägg
  • 1 eko lök (från och med nu ska jag alltid köpa hem ekologisk lök, inget mer slarv!)
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 grön chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 1 tsk kummin
  • lite svartpeppar
  • salt
  • 2 msk ekologisk tomatpuré
  • 1 burk eko kokosgrädde
  • 2 msk eko äppelcidervinäger
  • 3-4 torkade myntablad
Gör så här: Skala de hårdkokta äggen och dela dem på mitten. Mixa lök, vitlök, ingefära och grön chili fint. Värm en stekpanna. Fräs senapsfrön och kummin i lite smör. Tillsätt lökblandningen, kryddor och tomatpuré. Rör om och låt puttra i 2 -3 minuter. Tillsätt kokosgrädde och vinäger. Låt såsen puttra i 5 minuter på svag värme tillsätt sedan äggen och låt dem ligga i såsen 2-3 minuter. Toppa med mynta och servera med ris.