4 oktober 2013

Den stora Satsumasdagen!

Idag massor av små solägg!
Johans öroninfektion har läkt av sig själv men han är fortfarande snorig och tempen är något förhöjd. Själv har jag sovit dåligt i flera nätter och känner mig lite luddig i huvudet men vi har det fint tillsammans!

Johan föreslog en apelsindag men eftersom vi inte har några apelsiner fick det bli en Satsumasdag istället! Vi har käkat satsumas till frukost, lunch och fikat så nu är vi superfulla med c-vitaminer!

Härligt gul linssallad!
 Linssallad med satsumas & kyckling
  • 2 dl couscous
  • 1/2 ekologisk tärning kycklingbuljong
  • 1 dl röda eko linser
  • 1 grovriven eko morot
  • 2 satsumas
  • 2 grillade kycklinglår
  • svartpeppar
Koka couscous i en kastrull i vatten och kycklingbuljong. Koka linserna på svag värme i en annan kastrull enligt anvisningarna på paketet. Skala och riv moroten grovt. Skala och klyfta citrusfrukterna. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda allt och smaka av med svartpeppar.
Solig och fluffig fruktbakelse!

Citrusfluff
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk eko vaniljpulver
  • 1 liten burk ananasringar
  • 1/2 dl mini marshmallows
  •  några färska hallon 
  • 5 hela satsumas att servera i. 
Vispa grädden med vaniljpulver. Ställ i frysen 10-15 minuter. Skär av toppen på 5 satsumas och gröp ur dem med en liten sked spara fruktköttet. Dela 2 ananasringar i små bitar. Rör ner frukten och godiset i grädden. Placera några färska hallon i skalens botten. Fyll med fuff och toppa med ett hallon!