1 oktober 2013

Fläskfilégryta med kronärtskockor

God Höstgryta!
  • 2 st fläskfilé
  • vitpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl eko creméfraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 tärning ekologisk köttbuljong
  • 3 msk färsk timjan
  • 2 tsk eko soja
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
Gör så här: Skär köttet i tjocka skivor, ca 2 cm. Bryn köttet i smör i en stekpanna.Krydda med vitpeppar efter tycke och smak. Skala, hacka och fräs vitlöken med köttet.Vispa ihop fraiche, grädde, timjan, och soja i en skål. 
Tillsätt gräddblandningen och smula ner buljongen. Rör om. Låt grytan puttra tills köttet är nästan klart. 
Låt kronärtskockorna rinna av. Lägg ner i grytan, låt koka ca 5 min. Servera med ris.