Idag fint paket av barnen och pappans goda Flädertårta! |
Fläder- och citrontårta |
- 4 eko ägg
- 3 dl eko strösocker
- 1 1/2 dl vatten
- 1 1/2 dl biodynamiskt vetemjöl
- 1 1/2 dl potatismjöl
- 2 dl riven ekologisk kokos
- 2 tsk fairtrade vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 3 eko ägg
- 2 dl eko strösocker
- 2 citroner
- 100g mjukt smör
- 5 dl grädde
- 1/2 dl outspädd flädersaft
- citronskal
- citronmeliss
- färska jordgubbar
Citronkräm. Blanda ägg, socker, citronskal och 3-4 msk citronsaft
i en kastrull. Spara lite rivet citronskal till dekorationen av tårtan. Värm på medelvärme tills krämen tjocknat. Lyft från värmen och vispa i det mjuka smöret, lite i taget. Låt krämen kallna i kylskåpet.
Flädergrädde. Vispa grädde och rör försiktigt ner flädersaften.
Dela tårtan i tre bottnar. Bred citronkrämen på två bottnar. Lägg på den sista bottnen och bred på grädden. Dekorera med citronmeliss och rivet citronskal. Servera med färska jordgubbar!
Det här inlägget får årets första sommarmys etikett!