20 maj 2013

Grillad entrecôte med syltad rabarber och dillig sallad!

Egen skörd är guld värd!
Syltad rabarber ett mumsigt måste för alla rabarber tokiga!

  • entrecôte i skivor
  • 1 gul knippelök
  • 1 msk ättika
  • 3 msk vatten
  • 2 msk eko honung
  • eko ruculo
  • spenat blad
  • 1 dl eko myntablad
  • 1 dl eko finhackad dill
  • 1 dl eko finhackad gräslök
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här: Skölj och strimla lök och rabarber. Lägg strimlorna i en kastrull med ättika, vatten och honung. Koka samman i ca 3 minuter. Häll av vätskan och låt den syltade rabarbern kallna.

Blanda allt grönt i en skål. Tillsätt vinäger, flingsalt och svartpeppar precis innan servering.

Servera den gröna och dilliga salladen till grillad entrecôte, klyftpotatis och syltad rabarber.