8 maj 2013

Världens godaste laxpaj!

Grön laxpaj!
  • 1 pkt färdig smördeg
  • 4 eko ägg
  • 1 msk eko mjölk
  • salt och svartpeppar
  • 300 g varmrökt lax
  • 1/2 dl ekologisk dill
  • 6 st salladslökar
  • 4 st grön sparris
Dillsås:
  • 2 dl eko crème fraiche
  • 1/2 eko citron
  • 1 dl eko dill
  • svartpeppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Klä en pajform med den färdiga smördegen.

Vispa samman ägg, mjölk och kryddor. Skär laxen i mindre bitar. Rör ner fisken i äggen. Tillsätt finhackad dill. Skär sparris och salladslök i mindre bitar och rör ner.
Häll allt i formen och grädda sedan pajen i ca 20-25 minuter.

Rör ihop créme fraiche, finhackad dill och lite svartpeppar. Tillsätt saften av en 1/2 citron. Rör om.