6 oktober 2012

Skogsfika - Farinsnittar

Goda Farinsnittar

 
 Farinsnittar
 
  • 4 dl ekologiskt strösocker
  • 400 g smör
  • 7 eko ägg
  • 6 1/2 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
 Farintopping

  • 200 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • 3/4 dl vatten
  • 4 dl farinsocker
  • 200 g ekologiska kokosflingor
  • 1 msk fairtrade vaniljsocker
Gör så här: Rör socker och smör luftigt med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser.

Häll smeten i en smord och sockrad (rörsocker strö) långpanna. Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Tag ut kakan och låt den vila. Sjud smör, sirap och vatten i en kastrull. Tillsätt sedan farinsocker, kokosflingor och vaniljsocker. Rör om. Bred farintoppingen över kakan och baka sedan kakan i ytterligare 8-10 minuter. Låt svalna ordentligt innan den skärs i bitar.