Saftig rödbetskaka med citronfrosting. Dekorera kakan med vackra och ätbara blommor.
Rödbetskaka |
- 2 stora finrivna rödbetor
- 1 1/2 dl rapsolja
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 1 1/2 dl fairtrade rörsocker strö
- 2 eko ägg
- 2 1/2 dl biodynamiskt vetemjöl
- 1/2 msk mald kanel
- 1/2 tsk mald ingefära
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk fairtrade vaniljsocker
- 200g naturell färskost
- 100 g mjukt smör
- 4 dl ekologiskt florsocker
- 1 eko citron
Häll smeten i en bakpappersklädd form. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna helt. Vispa samman alla ingredienserna till frostingen. Bred frostingen på toppen av kakan och dekorera med söta penseer.