10 oktober 2012

Rödbetskaka

Saftig rödbetskaka med citronfrosting. Dekorera kakan med vackra och ätbara blommor.

Rödbetskaka
  • 2 stora finrivna rödbetor
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 1/2 dl fairtrade rörsocker strö
  • 2 eko ägg
  • 2 1/2 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 1/2 msk mald kanel
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Frosting

  • 1 tsk fairtrade vaniljsocker
  • 200g naturell färskost
  • 100 g mjukt smör
  • 4 dl ekologiskt florsocker
  • 1 eko citron
Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Skala och riv rödbetorna. Vispa ihop rapsolja och socker. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda ihop de trorra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Tillsätt rödbetorna och rör om.

Häll smeten i en bakpappersklädd form. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakan kallna helt. Vispa samman alla ingredienserna till frostingen. Bred frostingen på toppen av kakan och dekorera med söta penseer.