28 oktober 2012

Rödbetor en delikatess!

Pajdeg:
Rödbetspaj med dill.
  • 3 dl eko vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • lite salt
Fyllning:
  • 2 kokta rödbetor
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 3 eko ägg
  • 1 ekologisk färskost
  • 1/2 dl vispgrädde
  • gott om färsk dill
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • svartpeppar
  • salt
Gör så här: Blanda vetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt smöret i små bitar. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop pajdegen. Låt degen vila i kylskåpet i ca 15 minuter.

Dela de kokta rödbetorna i mindre bitar.Sätt ugnen på 200 grader.

Rör ihop ägg, färskost och grädde med kryddorna. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Placera rödbetorna och löken på pajskalet. Häll äggblandningen över rödbetorna och grädda pajen i ca 20 minuter. Dekorera pajen med färsk dill.