En saftig äppelkaka med havregryn, honung och yoghurt. Servera med lättvispad grädde till fikat!
Äppelkaka med lättvispad grädde |
- 150 g mjukt smör
- 2 dl ekologiskt strösocker
- 3 eko ägg
- 2 dl biodynamiskt vetemjöl
- 2 1/2 dl ekologiska havregryn
- 2 msk honung
- 2 tsk vaniljsocker fairtrade
- 2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl yoghurt
- 3 äpplen i tunna klyftor
- 1 msk eko strösocker
Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda ner mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt yoghurt och honung. Vispa samman ingredienserna till en smet.
Häll kaksmeten i formen och stick sedan ner äppelklyftorna i smeten. Strö över 1 msk strösocker och grädda äppelkakan längst ner i ugnen i ca 40- 50 minuter beroende på ugn.