23 september 2012

Världens godaste äppelkaka!

En saftig äppelkaka med havregryn, honung och yoghurt. Servera med lättvispad grädde till fikat!

Äppelkaka med lättvispad grädde

  • 150 g mjukt smör
  • 2 dl ekologiskt strösocker
  • 3 eko ägg
  • 2 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 2 1/2 dl ekologiska havregryn
  • 2 msk honung
  • 2 tsk vaniljsocker fairtrade
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl yoghurt
  • 3 äpplen i tunna klyftor
  • 1 msk eko strösocker
 Gör så här: Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva äpplen.

Vispa smör och strösocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget. Vispa ordentligt mellan varje ägg. Blanda ner mjöl, havregryn, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt yoghurt och honung. Vispa samman ingredienserna till en smet.

Häll kaksmeten i formen och stick sedan ner äppelklyftorna i smeten. Strö över 1 msk strösocker och grädda äppelkakan längst ner i ugnen i ca 40- 50 minuter beroende på ugn.