22 september 2012

Äppelgelé med rosmarin


Äppelgelé smaksatt med rosmarin är gott att servera till köttbullar och fläskkött. Till två små burkar behövs följande:

Uppdrag ta vara på mina äpplen!
  • 1 kg äpplen
  • 4 dl vatten
  • 2 kvistar rosmarin 
  • 1 dl Gelésocker Multi för varje dl saft
Gör så här: Skala äpplena och skär dem i små bitar. Koka frukt, rosmarin och vatten under lock i 15 minuter. Rör om då och då.

Häll upp i silduk och låt nu självrinna i ca 30 minuter. Mät upp saften och blanda den med gelésocker i en ren gryta. Det går åt 1 dl gelésocker för varje dl saft. Koka äppelgelén i några sekunder (25-30 sekunder) tills sockret har löst sig. Rör om hela tiden.

Häll upp på varma och rena glasburkar. Förslut och låt svalna. Förvaras i kylskåpet.