En indisk gryta som värmer gott. Här hemma gillar vi indisk mat och denna gryta tror jag passar många. Mängden cayennepeppar kan förstås anpassas om man önskar mer hetta. Så här gjorde vi:
Kyckling med kardemumma
Kyckling med kardemumma |
- 25 g smör
- 1-2 tsk mald kardemumma
- 5 kycklingfiléer
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk gurkmeja
- salt
- 1-2 msk tomatpuré
- 2 dl ekologisk grädde
- 3 msk naturell yoghurt
Tillsätt kryddor och tomatpuré och rör om väl. Häll på grädden och låt grytan sjuda på svag värme tills kycklingen är klar och mör.Tillsätt nu några matskedar yoghurt och rör om väl.
Butternut med chili & senapsfrön
Kryddig Butternut |
- 1 butternut
- 2-3 msk ekologisk rapsolja
- 1 tsk mald spiskummin
- 1/2 tsk fänkålsfrön
- 1/2 tsk svarta senapsfrön
- salt
- 1-2 tsk ekologiskt strösocker
- 1 röd chili