8 september 2012

Indiskt till middag!

En indisk gryta som värmer gott. Här hemma gillar vi indisk mat och denna gryta tror jag passar många. Mängden cayennepeppar kan förstås anpassas om man önskar mer hetta. Så här gjorde vi:

Kyckling med kardemumma

Kyckling med kardemumma
  • 25 g smör
  • 1-2 tsk mald kardemumma
  • 5 kycklingfiléer
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk gurkmeja
  • salt
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 dl ekologisk grädde
  • 3 msk naturell yoghurt
Gör så här: Hetta upp smöret och fräs den malda kardemumman.Tillsätt kycklingen och bryn den runt om.
Tillsätt kryddor och tomatpuré och rör om väl. Häll på grädden och låt grytan sjuda på svag värme tills kycklingen är klar och mör.Tillsätt nu några matskedar yoghurt och rör om väl.


  Butternut med chili & senapsfrön 

Kryddig Butternut
  • 1 butternut
  • 2-3 msk ekologisk rapsolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 tsk svarta senapsfrön
  • salt
  • 1-2 tsk ekologiskt strösocker
  • 1 röd chili 
Gör så här: Skala butternut och tärna den. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och fräs samtliga kryddor i oljan. Tillsätt den tärnade butternuten och strösocker. Rör om väl. Stek tills butternuten är mjuk. Toppa med hackad röd chili.