11 september 2012

Kladdkaka med cayennepeppar

 En kladdig kaka med het eftersmak. Den modige kanske tillsätter ännu mer cayennepeppar...? Gustav gillade kladdkakan och slukade halva själv! Olof brukar älska kladdkakor men den här gången anade han ugglor i mossen.

 
Kladdkaka med Cayennepeppar
  • 200 g smör
  • 4 eko ägg
  • 3 dl mörkt muscovadosocker fairtrade
  • 1 dl ekologiskt strösocker
  • 1 dl ekologisk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker fairtrade
  • 4 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • lite smör och eko ströbröd till formen
 
Gör så här: Smält smöret i en kastrull.

Vispa samman ägg och socker i en bunke. Tillsätt kakao, vaniljsocker, vetemjöl och cayennepeppar. Rör ner det smälta smöret.

Häll kaksmeten i en smord och bröad kakfrom. Grädda kladdkakan i 175 grader i 18-24 minuter beroende på ugn.

Servera med lättvispad grädde!