En kladdig kaka med het eftersmak. Den modige kanske tillsätter ännu mer cayennepeppar...? Gustav gillade kladdkakan och slukade halva själv! Olof brukar älska kladdkakor men den här gången anade han ugglor i mossen.
Kladdkaka med Cayennepeppar
- 200 g smör
- 4 eko ägg
- 3 dl mörkt muscovadosocker fairtrade
- 1 dl ekologiskt strösocker
- 1 dl ekologisk kakao
- 2 tsk vaniljsocker fairtrade
- 4 dl biodynamiskt vetemjöl
- 1/2 tsk cayennepeppar
- lite smör och eko ströbröd till formen
Gör så här: Smält smöret i en kastrull.
Vispa samman ägg och socker i en bunke. Tillsätt kakao, vaniljsocker, vetemjöl och cayennepeppar. Rör ner det smälta smöret.
Häll kaksmeten i en smord och bröad kakfrom. Grädda kladdkakan i 175 grader i 18-24 minuter beroende på ugn.
Servera med lättvispad grädde!