Idag har vi skördat egenodlade palsternackor. Skördelyckan var inte på topp tyvärr... Till min besvikelse var fortfarande många palsternackor tunna trådar.
"Trådarna" smakade gott! |
Köttfärssås med rotfrukter
- ett gäng palsternackor
- 2 eko morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 500g eko blandfärs
- 2 msk eko tomatpuré
- svartpeppar och salt
- eko rapsolja
- 1 tsk torkad finhackad vitlök
- 1/2 dl torkade tranbär
Gör så här: Skala och riv rotfrukterna. Bryn rotfrukterna i rapsolja. Ta upp och lägg på ett fat. Bryn nu köttet och tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och kryddor. Tillsätt 1/2 dl vatten och rör om. Låt såsen puttra i 10 minuter.Tillsätt rotfrukterna och torkade tranbär. Låt såsen puttra i 10 minuter. Serveras till pasta.