25 september 2012

Palsternackorna

Idag har vi skördat egenodlade palsternackor. Skördelyckan var inte på topp tyvärr... Till min besvikelse var fortfarande många palsternackor tunna trådar.

"Trådarna" smakade gott!

Köttfärssås med rotfrukter
  • ett gäng palsternackor
  • 2 eko morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g eko blandfärs
  • 2 msk eko tomatpuré
  • svartpeppar och salt
  • eko rapsolja
  • 1 tsk torkad finhackad vitlök
  • 1/2 dl torkade tranbär
 
Gör så här: Skala och riv rotfrukterna. Bryn rotfrukterna i rapsolja. Ta upp och lägg på ett fat. Bryn nu köttet och tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och kryddor. Tillsätt 1/2 dl vatten och rör om. Låt såsen  puttra i 10 minuter.Tillsätt rotfrukterna och torkade tranbär. Låt såsen puttra i 10 minuter. Serveras till pasta.