16 augusti 2012

Rulltårta med morötter & blåbär

Smaskens för stora och små!
  • 3 eko ägg
  • 1,5 dl ekologiskt strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 3 dl biodynamiskt vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl fint riven morot
  • 1 st Naturens skafferi ekologisk färskost naturell
  • 2,5 dl kesella
  • 2 msk eko florsocker
  • 1/2 dl finhackade ekologiska hasselnötter
  • 3 dl färska blåbär
Gör så här: Skala och riv en morot.

Vispa ägg och strösocker med elvisp. Rör sedan ner vispgrädden i smeten. 

Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt moroten.

Klä en bakplåt med bakplåtspapper och fördela smeten i ett tunt lager ovanpå.

Grädda rulltårtan i 200 grader i ca 6-7 minuter. Låt kakan svalna ordentligt.

Rör samman  färskost och kesella. Tillsätt florsocker och hackade hasselnötter. Bred fyllningen på kakan. Strö på hälften av bären. Rulla ihop kakan på längden. Servera tillsammans med färska blåbär.