9 augusti 2012

Butternut Pizza

Pizzamys på hög nivå! Pizzan smakar sött av den rostade Butternut squashen och den röda chilin är eldig. Synd att jag hade för lite parmesan hemma...


  • 1/2 paket jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • lite salt
  • 1 msk ekologisk olivolja
  • 6-7 dl eko vetemjöl
  • 1 butternut squash
  • 1 förpackning ricotta
  • 1 röd chili
  • riven parmesanost
  • svartpeppar  
Gör så här: Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, olivilja och vetemjöl. Arbeta ihop degen och låt den sedan jäsa under duk i 1 timme.

Skala squashen och skär den i små bitar. Rosta i ugnen tillsammans med salt och olivolja i 175 grader i ca 20 minuter.

Tag upp degen och knåda den kraftigt. Tryck ut degen på en bakplåt.

Sätt ugnen på 250 grader.

Bred rikligt med ricotta på degen. Strö över rostad butternut. Finhacka röd chili. Toppa pizzan med chili, svartpeppar och parmesan.

Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 15 minuter.