14 juli 2012

Världens bästa Chokladkaka med mynta

När jag ser på mitt skrivna recept nedan så ser jag hur långt vi har kommit. Jag behöver inte tänka och leta lika mycket längre när vi handlar utan nu vet jag var de ekologiska varorna är instoppade och jag undviker nästan automatiskt icke ekologiska produkter!

Mumsigt!
  • 1 dl kakao
  • 2 1/4 dl eko mjölk
  • 1 1/4 dl eko strösocker
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl eko strösocker
  • 2 eko ägg
  • 1 1/2 msk vanijlsocker fairtrade dansukker
  • 3 1/2 dl eko vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk färsk hackad mynta
 
Gör så här: Smörj och bröa en form.

Vispa ihop kakao, mjölk och 1 1/4 dl strösocker i en kastrull. Koka sedan upp kakaoblandningen och låt sedan svalna.

Rör ihop smöret och 1 1/2 dl strösocker. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda samman vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt finhackad mynta. Blanda ner kakaoblandningen.

Häll smeten i formen. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 50- 60 minuter.