24 juli 2012

Smarriga Vinbärskakan

Vinbärskaka av goda sommarbär!
  • 125 g smör
  • 1/2 dl eko strösocker
  • 1 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 dl Saltå vetemjöl special
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 eko ägg
  • 2 dl röda vinbär
  • 1 msk Saltå vetemjöl special
  • 1 msk eko strösocker
  • smör och eko ströbröd till kakformen
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader.

Koka upp smöret och sockret. Låt puttra på svag värme 2 minuter. Låt svalna.

Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör ner det varma smöret. Tillsätt ägget.

Fyll kaksmeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant.

Rulla vinbär i vetemjöl och strö dem sedan över kakan. Strö över strösocker. Grädda bärkakan gyllene i mitten av ugnen i ca 16-20 minuter.

Pudra kakan med lite florsocker.