Vinbärskaka av goda sommarbär! |
- 125 g smör
- 1/2 dl eko strösocker
- 1 dl ljust muscovadoråsocker
- 2 dl Saltå vetemjöl special
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 eko ägg
- 2 dl röda vinbär
- 1 msk Saltå vetemjöl special
- 1 msk eko strösocker
- smör och eko ströbröd till kakformen
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp smöret och sockret. Låt puttra på svag värme 2 minuter. Låt svalna.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljsocker. Rör ner det varma smöret. Tillsätt ägget.
Fyll kaksmeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant.
Pudra kakan med lite florsocker.