6 december 2015

Julmustkyckling

Julmustkyckling
  • 1 kg svensk kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk rapsolja
  • 2 dl ekologisk créme fraiche
  • 2 dl julmust
  • 1 ekologisk hönsbuljongtärning
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • lite färsk rosmarin
  • 1/2 msk ekologisk soja
  • lite salt och vitpeppar
  • 2 krm chilipeppar
  • 1/2 dl ekologiska lingon 
Dela köttet i mindre bitar. Bryn dem i smör och rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och vitpeppar.

Blanda créme fraiche, julmust, hönsbuljongtärning, rosmarin, soja och ingefära i en annan stekpanna. Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme. 

Lägg ner köttet i den varma såsen när det är klart och genomstekt. Toppa med lingon och några rosmarinkvistar. Servera med kokt potatis eller potatismos.