9 juni 2015

Köttgryta med rabarber och äpplen

Köttgryta med smak av rabarber
  • 1 fläskytterfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • 1 lagerblad
  • 2 äpplen
  • 500 g rabarber
  • 3 1/2 dl äppelcider
  • 2 msk ekologisk honung
  • svartpeppar
Skölj rabarber och chilin och skär sen i mindre bitar. Skala äpplen och dela  i mindre bitar.

Skär köttet i mindre bitar,bryn det i smör tills det fått fin färg. Låt sedan köttet steka tills det är helt klart.

Lägg äpple, chili, lagerblad och fint riven vitlök i en gryta. Häll i 1 1/2 dl cider och låt allt puttra i 10 minuter. Tillsätt rabarber, 2 dl cider, honung och lite svartpeppar. Koka sakta tills rabarbern är mjuk, ca 8-10 minuter. Häll rabarbersåsen över köttet och låt sedan allt bli varmt. Servera med kokt ris.