17 december 2013

Mumsigaste salladen!

Den här salladen serveras med ljummen halloumi och den har precis allt! Den smakar sött, salt, pepprigt och syrligt! En härlig smakupplevelse. Mitt recept tror jag räcker till 3 eller fyra portioner...


Halloumi & fikon
  • 200 g ekologisk halloumi
  • 1 tsk ekologisk rapsolja
  • 3-4 fikon 
  • 6-8 rädisor
  • 1 påse ekologisk ruccola
  • 1/2 tsk chiliflagor
  • 1/2 dl salta jordnötter
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk tamarindpasta
  • 1 msk ekologisk rapsolja
Skiva osten och stek den sedan i lite olja. Skölj fikonen och dela dem sedan på mitten. Skölj och skiva rädisorna tunt. Blanda 1 msk olja, tamarindpasta och chiliflagor till en tjock dressing. Dela osten i mindre bitar. Blanda alla ingredienser på ett stort fat. Toppa med lite dressing. Låt sen var och en hälla på så mycket av den syrliga dressingen som man önskar.