8 juni 2012

Sparrissallad med bacon

Salladen är ett gott tillbehör till grillat kött. Receptet räcker till 4 portioner.

Sparrissallad med bacon
  • 200 g sugarsnaps
  • 8-10 gröna sparrisar
  • 10 rädisor
  • 140g ekologiskt bacon
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 msk ekologisk äppelcidervinäger
  • 2 msk eko rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk dragon
Gör så här: Bryt av den nedre delen av sparrisen. Koka sparris och bönor var för sig i saltat vatten och spola dem sedan med kallt vatten.

Skölj och skiva rädisorna tunt. Stek bacon i en stekpanna tills knapriga.

Blanda senap med vinäger och rapsolja. Krydda med salt, dragon och svartpeppar. Blanda grönsakerna med dressingen och strö över knaprig bacon.