3 juni 2012

Gratinerad pasta med färsk sparris

Säsong för sparris- ack så kort!

Lördagsmys!
  • 400 g kort pasta
  • 1 knippe färsk grön sparris
  • 100 g smör
  • 300 g ricotta
  • 125 g riven parmesanost
  • 3 ägg
  • salt
  • five peppers (kryddblandning)
Gör så här:  Koka pastan hälften av den tid som anges på förpackningen. Skölj sparrisen och ta bort de träiga delarna. Skär sedan sparrisen i korta bitar. 

Låt pastan rinna av. Rör ner ricotta och smör med den varma pastan. Krydda med salt och peppar. Rör om tills osten har smält.

Lägg ett lager pasta i botten på en ugnssäker form. Täck pastan med sparris och hälften av riven parmesanost.
Avsluta med ett lager pasta. Vispa äggen tillsammans med resten av parmesanosten i en skål och häll sedan äggblandningen över pastan. Mal över lite five peppers. Gratinera i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Servera med mer färskriven parmesanost och ett gott bröd.