Säsong för sparris- ack så kort!
Lördagsmys! |
- 400 g kort pasta
- 1 knippe färsk grön sparris
- 100 g smör
- 300 g ricotta
- 125 g riven parmesanost
- 3 ägg
- salt
- five peppers (kryddblandning)
Gör så här: Koka pastan hälften av den tid som anges på förpackningen. Skölj sparrisen och ta bort de träiga delarna. Skär sedan sparrisen i korta bitar.
Låt pastan rinna av. Rör ner ricotta och smör med den varma pastan. Krydda med salt och peppar. Rör om tills osten har smält.
Lägg ett lager pasta i botten på en ugnssäker form. Täck pastan med sparris och hälften av riven parmesanost.
Avsluta med ett lager pasta. Vispa äggen tillsammans med resten av parmesanosten i en skål och häll sedan äggblandningen över pastan. Mal över lite five peppers. Gratinera i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.Servera med mer färskriven parmesanost och ett gott bröd.