Palsternackor toppade med nötter och frön. Suveränt gott till kött och kyckling. Brukar annars blanda palsternacka med andra rotsaker och rosta i ugn. Receptet räcker till 4 personer.
Rostade palsternackor |
- 2 msk rapsolja
- 2-3 palsternackor
- 2 msk honung
- 1 msk solrosfrön
- 3 msk cashewnötter
- 1 msk pumpafrön
- salt
- cayennepeppar
Gör så här:Skala och skär palsternackorna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Tillsätt rapsolja och krydda med salt och cayennepeppar efter tycke å smak. Ringla över honungen. Blanda väl. Rosta palsternackorna i 175 grader i cirka 15 minuter. Ta ut formen och strö över nötter och frön. Rosta i ytterligare några minuter tills nötmixen fått fin färg. Passa noga eftersom nötter och frön snabbt blir brända!