19 februari 2012

Rostade palsternackor




Palsternackor toppade med nötter och frön. Suveränt gott till kött och kyckling. Brukar annars blanda palsternacka med andra rotsaker och rosta i ugn. Receptet räcker till 4 personer. 

Rostade palsternackor

  • 2 msk rapsolja
  • 2-3 palsternackor
  • 2 msk honung
  • 1 msk solrosfrön
  • 3 msk cashewnötter
  • 1 msk pumpafrön
  • salt
  • cayennepeppar

Gör så här:Skala och skär palsternackorna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Tillsätt rapsolja och krydda med salt och cayennepeppar efter tycke å smak. Ringla över honungen. Blanda väl. Rosta palsternackorna i 175 grader i cirka 15 minuter. Ta ut formen och strö över nötter och frön. Rosta i ytterligare några minuter tills nötmixen fått fin färg. Passa noga eftersom nötter och frön snabbt blir brända!