6 februari 2012

Fläskkarré med äppelkompott

Hittade ett lättlagat recept på Coops hemsida som jag givetvis var tvungen att pröva. Är svag för äpplen i mat och klyftpotatis är alltid gott!

Jag har märkt att det är svårt att få tag på ekologiskt kött i de butiker som finns nära oss. Vill ju inte ha ekologisk köttfärs jämnt! Fina och dyra biffar hade de också!

Fläskkarré med äppelkompott.
Receptet är till 4 portioner.

  • 1 kg potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 600 g fläskkarré
  • flingsalt
  • vitpeppar
Äppelkompotten:
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tärnade äpplen
  • 1 strimlad ekologisk gul lök
  • 2 msk ekologisk honung
  • 1 msk ekologisk äppelcidervinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk kanel

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt. Ringla över rapsolja och flingsalt.

Bryn samtliga ingredienser till äppelkompotten i en kastrull. Äppelbitarna ska bli mjuka och kompotten ska få en lite såsig konsistens.

Stek köttet i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet. Stek tills köttet är klart.