Hittade ett lättlagat recept på Coops hemsida som jag givetvis var tvungen att pröva. Är svag för äpplen i mat och klyftpotatis är alltid gott!
Jag har märkt att det är svårt att få tag på ekologiskt kött i de butiker som finns nära oss. Vill ju inte ha ekologisk köttfärs jämnt! Fina och dyra biffar hade de också!
Fläskkarré med äppelkompott. |
Receptet är till 4 portioner.
- 1 kg potatis
- 2 msk rapsolja
- 600 g fläskkarré
- flingsalt
- vitpeppar
Äppelkompotten:
- 1 msk rapsolja
- 2 tärnade äpplen
- 1 strimlad ekologisk gul lök
- 2 msk ekologisk honung
- 1 msk ekologisk äppelcidervinäger
- 2 msk vatten
- 1 tsk kanel
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Skär potatisen i klyftor och fördela dem på en plåt. Ringla över rapsolja och flingsalt.
Bryn samtliga ingredienser till äppelkompotten i en kastrull. Äppelbitarna ska bli mjuka och kompotten ska få en lite såsig konsistens.
Stek köttet i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra köttet. Stek tills köttet är klart.