23 oktober 2011

Tagliatelle med pepparbiff

Söndagsmiddag
  • 500 g utskuren biff
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 gul lök i tunna skivor
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 2 dl créme fraiche
  • olivolja
  • 350 g tagliatelle
  • 50 g rucola
  • riven parmesan  
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Krossa pepparkornen i en mortel.Gnid in biffarna med senap peppar och lite salt.Stek i olivolja tills biffarna är lagom rosa i mitten.Ta upp biffarna och låt dem vila på ett fat.

Tillsätt ytterligare lite olivolja i stekpannan.Bryn lök och vitlök på svag värme tills de fått fin färg. 

Tillsätt créme fraiche,senap och citronjuice. Häll ner den färdigkokta pastan och rucola. Rör om väl. Toppa med skuren biff och rikligt med parmesan.