Löven är härligt gula och flera har redan fallit till marken. Gubben Höst är äntligen här!
Värmande grytor, rotfrukter och mustiga smaker puttrar ofta på vår spis den här tiden på året. Här kommer ett recept på en gryta som både stora och små gillar. Vi serverar grytan med potatismos.
- 2 morötter i tunna stavar
- 1 gul lök finhackad
- 600g falukorv
- 1 msk smör
- 2,5 dl créme fraiche
- 1 dl mjölk
- 2-3 lagerblad
- 1-2 msk riven pepparrot
- 2 msk hackad dill
- 1 msk Maizena
- salt och vitpeppar
Skala morötter och lök. Skär morötterna i tunna stavar och hacka löken. Skär falukorven i bitar och stek dem i smöret tillsammans med löken.Tillsätt morötterna och fräs allt någon minut. Blanda ner créme fraiche och mjölk. Red av med Maizena utrörd i lite vatten. Smaksätt grytan med riven pepparrot, dill, lagerblad, salt och vitpeppar. Låt grytan koka upp. Servera med potatismos och lite extra riven pepparrot bredvid.